Bryllups Huskeliste

Det kan ofte være en nervepirrende og stressende affære, at planlægge en af livets største begivenheder.

Man vil gerne have alt er perfekt, så man kan nyde den store dag med de mennesker man holder af.

Derfor er det en god ide at være ude i god tid med planlægningen, for at skabe et overblik over hvad der skal nås inden bryllupsdagen!

Vi har lavet en bryllups-tjekliste, der er med til at sikre at planlægningen nås til tiden.

Du er velkommen til at printe tjeklisten ud, så du hen ad vejen kan tjekke tingene af listen.

Vi gør opmærksom på dette blot er en vejledende guide, og nogle punkter godt være varierende i forhold til, hvornår det passende for dig at få disse ting gjort.

1 år før:

Lav et budget
Overvej at lave et budget, så i har et overblik over jeres penge. Læg evt. et budget på hver en enkelt post, så i ikke kommer ud for at mangle penge og tag en fælles snak om jeres forventninger til brylluppet.

Book lokaler
Der er ofte stor efterspørgsel på bryllupslokaler. Det er derfor en god ide at være ude i god tid, når lokalerne skal bookes.

Bestil tid til kirke eller på rådhuset
Så snart i kender bryllupsdatoen, er det vigtigt at bestille tid til kirke eller rådhus. Det ville være ærgerligt, hvis datoen allerede var optaget.

Find tema
Ved at have et tema i overvejelserne sikre i en gennemført rød tråd. Både ift. blomster, farver, dekorationer, skrifttyper mm. Indtænk evt. dit bryllup efter årstiderne og udfør temaet på baggrund af dette.

Bestil mad og kok + udarbejd en menu
Når du skal planlægge dit bryllup, er maden for mange mennesker en vigtig del af en fest. Man vil gerne have at ens gæster vil huske tilbage på en god oplevelse, hvor der blev serveret forrygende mad og drikke. Overvej også om i evt. skal servere natmad for jeres gæster.

Lav gæsteliste
Sørg for at lave en gæsteliste tidligt. På den måde ved I hvor mange invitationer der skal laves, og det bliver ligeledes også langt nemmere at lægge et budget ud fra dette.

Book underholdning
Overvej at booke noget underholdning. Det kan enten være et band, DJ eller et tredje underholdende indslag. Det er ofte en god måde at holde gang i sine gæster og holde dem fornøjet. Ellers kan det blive en lang dag som gæst.

11 måneder før:

Send “ Save the date” invitationer ud
Det kan være en god ide at vælge at sende “Save the date” invitationer ud, inden de formelle invitationer sendes ud. Ved at være ude i god tid, har gæsterne mulighed for at reservere dagen.

Hyr en fotograf
Det er vigtigt at have nogle gode billeder at se tilbage på, så dagen bliver foreviget. Vær derfor ude i god tid, og research grundigt inden i vælger fotografen. Husk også at forventningsafstemme med fotografen inden bryllupsdagen.

Bestil bryllupskage
Tag en snak med en konditor, og overvej om du skal have en traditionel kage eller om du skal gå andre anderledes veje.

10 måneder før:

Find brudekjole
Der kan være lang leveringstid på kjolen, og det er derfor vigtigt at være ude i god tid. Når din kjole bliver til, starter skrædderen helt fra bunden af. Det er derfor enormt vigtigt at være i god tid, for at sikre, at du kan nå at få din drømmekjole hjem til tiden. Netop denne del af planlægningen kan Milan Bride være behjælpelig med. Book en tid, så hjælper en af vores søde medarbejdere med at finde drømmekjolen til dig. Finder du ikke den ønskede kjole, hjælper vi gerne med at designe en kjole fra bunden til netop dig.

Planlæg og book bryllupsrejse
Det er rart at have bryllupsrejsen på plads, så I ikke skal gå og stresse over det, når tiden nærmer sig den store dag. Tag en snak om jeres forventninger og drømme ift. destinationer.

9 måneder før:

Send formelle invitationer ud
Folk skal have tid til at svare, og I skal nå at kunne få et overblik over, hvor mange i bliver. Det er derfor tiden til at sende de formelle invitationer ud nu!

8 måneder før:

Køb vielsesringe
Det er en god ide at købe vielsesringene nu, så I undgår at gå på kompromis og dermed finder de helt rigtige! Hvis de skal speciallaves, er det en god ide at være tidligt ude, så de kan nå at leveres inden den store dag!

Booke transport
Mulighederne er mange, når I skal vælge transport. Hestevogn, limousine, sportsvogn -Ja, det er kun fantasien der sætter grænser.

7 måneder før:

Book tid til stylist
Det kan være en god ide at booke en professionel frisør eller makeup artist til den store dag. Det er en rar ting at få gjort af andre, da der ofte er store nerver og følelser på spil. Forkæl derfor dig selv med en ting som denne. Pengene er ofte givet godt ud.

Planlæg bordpynt og blomster
Vær ude i god tid, når der skal bestilles blomster. På den måde sikre du at du får præcis dine yndlingsblomster, og at de kan leveres i de mængder du netop ønsker.

Arranger service, borde og stole
Overvej om du skal ud at leje service, eller om de lokaler du booker hos, allerede tilbyder dette. Et smukt bord, gør en stor forskel på sådan en dag. Gør derfor noget ud af at finde nogle fine glas og pæne stole, så du får et smukt og gennemført bord.

Udvælg to vidner
Det er et krav, at man udvælger to vidner, så vielsen er juridisk gyldig. De udvalgte skal bevidne at vielsen er gået efter “bogen”.

6 måneder før:

Køb brudgommens tøj og sko
Det er i dag op til brudgommen selv at vælge hvordan han ønsker gå klædt. Vælg derfor noget tøj hvori man føler sig tilpas, både ift. materialevalg, stil og komfort.

Vælg forlover/bestman
Som forlover har man en helt særlig titel. Det er forloverens fornemmeste opgave at være der for brudgommen hele dagen og have styr på nogle praktiske ting. Det er brudgommens helt eget valg, hvem der vælges, men som regel er det enten brudgommens far eller brudgommens bedste ven, der udvælges som forlover.

5 måneder før:

Bestil brudebuket
Traditionen tro skal gommen selv bestille brudens buket. Bruden må ikke se buketten før den store dag.

4 måneder før:

Håropsætning og makeup-test
Det kan være en god ide at teste det endelige look af, så man opnår det ønskede look på selve bryllupsdagen. På den måde undgår du stressende og uheldige oplevelser. Læg derfor din makeup og sæt dit hår som du ønsker den, og tag derefter nogle billeder af det. Så kan du vise hvordan du ønsker looket, hvis makeup eller hår skal udføres af en professionel. Det kan være en god ide at tilgå sociale platforme såsom Pinterest, hvor det er muligt at finde et hav af inspiration.

Lav og send ønskeliste ud til gæster
Undgå at sende ønskelisten ud sammen med bryllupsinvitationerne. Det kan hurtigt gå hen og virke som en bestillingsliste. Det kan ofte være en god ide at udvælge en gavekoordinator, så undgår du nemlig at dine gæster kommer med samme gave. Det er træls at skulle hen og returnere gaverne!

3 måneder før:

Lav bordkort
Bordkortene kan matche resten af temaet, så der er en rød tråd. På den måde bevarer du et roligt, fuldent og elegant lokale.

Find toastmaster
Der er mange ting man skal holde styr på til sit bryllup. Taler, sange og underholdende indslag. At have en toastmaster er en rigtig god ide, så de kan holde et overblik over aftenens forløb, så du selv kan sidde og nyde din dag.

Lav tryk til: Drinkskort, program mm.
Gør et godt indtryk på dine gæster og skab noget flot visuelt. Drinkskort med flotte udvalgte drinks, program for hele aften osv. gør det hele gennemført, og dine gæster ved på den måde hvad de kan forvente af aftenen.

2 måneder før:

Prøv bryllupskjolen
Så snart kjolen er kommet hjem og er klar til dig, kan det være en god ide at prøve kjolen igen. Overvej ligeledes om kjolen skal til skrædder, så kjolen kommer til at sidde perfekt på den store dag. Læs mere om vores tilknyttede skrædder her.

Køb sko og accessories til bruden
Med accessories er det muligt at sætte sit helt eget præg på det look man ønsker at opnå. Overvej derfor hvilke sko der kunne være behagelige og fine at have på. Find smykker enten noget nyt, lånt eller gammelt. Og overvej desuden om du skal have et slør eller andre fine krystal eller perle spænder i håret. Det er desuden fornuftigt at overveje om man skal have et underskørt. Et underskørt giver luft og større mulighed for bevægelse. Tjek vores store udvalg af accessories ud her eller besøg os i butikken.

Planlæg bordplan
Man sidder ofte ned i mange timer i løbet af sådan en aften. Derfor er en god bordplan altafgørende! Placer derfor dine gæster, på den måde, så du ved at de får en god og hyggelig aften. Ved at bruge noget tid på bordplanen, sikre du ofte en god aften med en dejlig stemning.

1 måned før:

Lav tale
Det er en god ide at starte med at skrive talen i god tid. Se vores ultimative guide til hvordan du skriver en god tale her.

Gå brudeskoene til
Undgå vabler og ømme fødder på den store dag. Gå derfor dine sko til i god tid, så du sikrer en smertefri aften. Husk at vi i Milan Bride tilbyder et større udvalg af brudesko.

Gennemgå vielsen
Det kan være en god ide at gennemgå vielsen inden den store dag. Aftal derfor med kirken eller en anden valgt lokation, en dag hvor i kan gennemgå hvad der præcist skal ske til vielsen.

Øve brudevals
Det kan hurtig blive en lidt flov og angstprovokerende oplevelse at danse foran så mange mennesker. Øv dig derfor med din forlovede. Sæt musik på derhjemme i stuen, og gør det til en sjov og hyggelig oplevelse.

Køb morgengaver
En morgengave, behøver ikke være noget stort eller dyrt. Det kan sagtens bare være en simpel gave, som man ved betyder noget for hinanden. Vær derfor kreativ!

Få lavet negle og ansigtsbehandlinger
Det er vigtigt at forkæle sig selv op til den store dag. Kom ned i gear ved at tage en dag ude med veninderne eller alene, og få styr på dit bryllupslook.

Sidste prøvning af brudekjole
Det kan være rart at prøve kjolen lige en sidste gang, for at se om kjolen sidder som den skal. Undgå dog at overprøve kjolen, så undgår at få makeup eller andet snavs på kjolen. Det kan ligeledes også godt ske, at kjolen skal tilrettes en sidste gang.

Dagen før brylluppet:

Pak førstehjælpskit
Du har klaret planlægningen indtil nu, du bør derfor være stolt af dig selv. Men man ved aldrig om der er noget som går galt på den store dag. Pak derfor et lille kit med blandt andet hårspray, nål og tråd, makeup, hårnåle, andre sko mm. Det er så træls at stå at mangle noget!

Klargørelse af lokaler m. pynt osv.
Sæt noget god musik på, så bliver opgaven ofte lidt sjovere!

Hæng tøj parat
Læg alt dit tøj og tilbehør parat aftenen inden. På den måde har du et overblik på bryllupsdagen, og du undgår at stresse rundt.

Få en god nats søvn
Mange kan ofte ikke sove dagen inden, og tankerne kan ofte være lidt overvældende. Forventningerne er høje og sommerfuglene flyver rundt i maven. Men forsøg at gå tidligt i seng og få noget søvn. Snak tingene igennem med din forlovede. Og hvis nogle ting skulle gå en smule galt, er det vigtigt at minde hinanden på, at I nu har hinanden.

Efter bryllup:

Lav mindebøger
Lav nogle bøger, hvori du lægger dine yndlingsbilleder i. Så har du billederne et samlet sted, og har mulighed for at vise billederne til familie samt venner på en sjov, nem og hyggelig måde.

Send takkekort
Husk at sende takkekort ud til dine gæster. Fortæl dem om jeres overordnede oplevelse og de minder du er taknemmelig for at have for evigt.

Betal alle leverandører
Det er smart at få overstået betalinger til leverandører som noget af det første. På den måde undgår du ubehagelige overraskelser af gebyrer og andet.

Pak kuffert til bryllupsrejsen
Så skal du snart afsted på bryllupsrejse! Rejsen du planlagde og har set frem til i flere måneder, nu! Pak derfor de vigtigste ting og husk kamera så du kan forevige rejsen med din kære. Og husk nu at være i nuet og nyd jeres tid sammen- nu som mand og kone.

Meddel om navneskift
Husk at meddele om navneskift. Dette kan gøres nemt på borger.dk, hvor du blot skal bruge NemID/MitID

Opbevar brudebuketten
Medmindre du har kastet brudebuketten eller gjort andet ved den, kan du med fordel lægge den til at tørre. Det er et skønt minde at forevige.

Nyd kærligheden.
Yay, tillykke med kærligheden. Team Milan Bride ønsker jer alt det bedste i fremtiden! Vi gør opmærksom på, at det blot er en inspirationsguide, og at vi alle er forskellige og ønsker noget forskelligt til sit bryllup. Du kan blot bruge guiden som inspiration.